PRK eljárás

IntraLasik= FEMTOLasik eljárás

 PRK eljárás

Visumax kezelés

Az Excimer lézer kifejlesztése az 1980-as években kezdődött. Az eltelt évek alatt bebizonyosodott, hogy a lézerrel végzett felszínesi_lasik_15 kezelési eljárás (photorefractiv keratectomia = PRK) igen alkalmas a fénytörési hibák korrigálására. Maga az excimer lézerkészülék rendkívüli pontossággal, komputeres vezérléssel nagy energiájú ultraibolya fényimpulzusokkal dolgozik, amelyek révén a környező területek károsítása nélkül képes a szaruhártya felszíni szövetét elpárologtatni, így a szem fénytörését a kívánt értékre beállítani. A kezelés után a szaruhártya úgy viselkedik, mintha egy beépített szemüveg lenne.

Az excimer lézeres kezelés elvégezhető olyan 18 év feletti rövidlátó pácienseknél, akiknek fénytörése 1 éve változatlan, illetve 40 év feletti túllátó pácienseknél. A beavatkozás elsősorban azoknak ajánlott, akiknek rövidlátása: -1,0 és -6,0 dioptria, túllátása: +1,5 és +4,0 dioptria, illetve 2akiknek astigmatizmusa 1,0 és 4,0 dioptria között van. Ezen értékek felett egyéni elbírálással csökkenthető a dioptria száma. A beavatkozás során a szemet szemcseppel érzéstelenítjük, majd a szaruhártya hámját eltávolítjuk. Ezután történik az excimer lézeres beavatkozás, mely mikroszkopikus méretű szövetréteget távolít el a szaruhártya felszínéről. Ezzel korrigálja a szem fénytörési hibáit (myopia, hypermetropia, astigmatizmus). Maga a lézeres beavatkozás 30-60 másodpercig tart, miközben egy villogó piros fényre kell a páciensnek néznie.

Zeiss Mel 80 Excimer LaserA beavatkozást követően a szemébe antibiotikumos szemcseppet kap a felülfertőződés megelőzésére, melyet 1 hétig napi 5x kell használnia. A PRK beavatkozás utáni 1-3 napban könnyezés, idegentest-érzés, fényérzékenység jelentkezik, fájdalom, homályos látás is előfordulhat. Ez a kellemetlen érzés, a műtétet követő 3-5. napra a szaruhártya hámosodásának befejeztével megszűnik. Látása várhatóan 2-3 hónapon belül stabilizálódik, de általában már a műtétet követő első héten elég jól lát, így visszatérhet a szokásos életviteléhez.