Refraktív sebészet

IntraLasik= FEMTOLasik eljárás

 PRK eljárás

Visumax kezelés

Látóélesség javítás lehetőségei

A látóélesség javítására napjainkban három lehetőség áll rendelkezésünkre: 2ma szemüveg, a kontaktlencse és a korrekciós sebészeti eljárások.

A szemüveg hozzávetőleg 700 éves múltra tekint vissza. Kezdetben csak a túllátók fénytörési hibáját tudták javítani. A konkáv üvegek a rövidlátás korrigálására csak jóval később, a XVI. században kerültek forgalomba. Szemüveg viselésével a fénytörési hibák túlnyomó része jól javítható, alkalmazása viszont bizonyos élethelyzetekben hátrányos, sőt zavaró is lehet.

A kontaktlencse, mint látásjavító eszköz körülbelül 80 éve jelent meg a szemészeti gyakorlatban. A kezdeti kemény lencséket napjainkban felváltották az oxigén-áteresztő félkemény és a magas víztartalmú lágy lencsék. Egyre szélesebb körben vált lehetővé használatuk, de sajnos a kontaktlencsével sem lehet minden esetben megoldani a fénytörési hibák ideális javítását.

A harmadik látóélesség javító lehetőség: a refraktív sebészet alig néhány évtizede létezik, ám egyre nagyobb teret hódít. Fölgyorsult világunkban egyre fontosabb, hogy minden korrekció nélkül különböző helyzetekben megfelelő látóélességgel rendelkezzünk. A refraktív sebészet egyre tökéletesebb, megbízhatóbb módszerek alkalmazásával arra törekszik, hogy segédeszközök nélkül, minél jobb látóélességet biztosítson.