Visumax kezelés

IntraLasik= FEMTOLasik eljárás

 PRK eljárás

Visumax kezelés

A Visumax eljárás két lényeges szempontból különbözik a LASIK illetve FEMTO eljárásoktól:

Egyrészt a szaruhártya hagymahéj szerű szerkezetében a héj lemezeit tökéletesen követve végzi a vágást. Tökéletesebben, mint a hagyományos FEMTO vagy LASIK, vagy IntraLASIK. Ennek köszönhetően a szaruhártya mechanikailag stabilabb marad. Kevesebb ideg átvágására kerül sor, így a szemszárazság is kevésbé jellemző.

Másrészt nem okoz átmenetileg sem szemnyomás emelkedést a kezelés alatt. Kíméletesebb, így azoknál is elvégezhető, akiknek szemfenéki elváltozásai vannak, mint pl. a nagyfokú rövidlátóknak általában.

Az egyénre szabott kezelés célja a magasabb rendű fénytörési hibák javítása a szaruhártya felszínének pontos feltérképezése segítségével (hullámfrontelemzés, topográfiai elemzés). Az ideálishoz a lehető legjobban közelítő felszín kialakítása lézer segítségével. A különböző lézer központok saját elnevezéseket használnak az egyénre szabott műtétekre.

Pont 20 évvel ezelőtt végeztem az első humán femtosecond laseres kezelést az idén fizikai Nobel-díjat kapó Gerard Mourou által előállított femtosecond impulzusú ultragyors lézerrel, amit Juhász Tibor prof. fejlesztett tovább szemészeti műtétek végzéséhez. A kutató csoport tagjai nagy részt magyarok, köztük olyan prominens képviselővel, mint Bor Zsolt professzor úr.

drratkayimola

 

21457058_8176d92ed8013afec217991df11596f4_wm

“A FEMTOLASIK-kezelés során a fent említett lebenykészítést a femtolézer végzi el. Teljesen biztonságos és fájdalommentes eljárás, aminek az egyik legnagyobb előnye, hogy a gyógyulási idő nagyon rövid: akár a kezelés más- vagy harmadnapján munkába lehet állni, ha nem a monitort kell néznünk. „A femtolézer a szaruhártya legkülső, átlátszó rétegében tud dolgozni, ezzel forradalmasította a látásjavítást” – mondja Ferincz István. „Komolyabb szemmegnyitó műtétekhez, pl. szaruhártya átültetéshez is nagy pontosságot, biztonságot, stabilitást tud biztosítani.

A FEMTO technikát egyébként a Focus Medical alkalmazta elsőként Magyarországon 2005-ben. Kevesen tudják, hogy a világ első femtoszekundumos műtétjét is hazánkban végezték 1998-ban, a méghozzá a Focus Medicalban, Dr. Ratkay Imola PHD, a Focus Medical akkori vezető főorvosa”.”

A teljes cikkért kattintson ide…

 

ratkayimolaSzentendrén is járt az idei Nobel-díjas fizikus

A világhírű fizikus munkakapcsolatban áll dr. Ratkay Imola szemészorvossal, aki 2003-ban vendégül is látta őt feleségével együtt Szentendrén. A Nobel-díjas fizikus előadásán részt vett dr. Ratkay Imola szentendrei szemész főorvos, a Szentendrén működő DOC (Dunakanyar Orvosi Centrum) tulajdonosa is, aki Magyarországon ezen femtoszekundumos lézertechnológia sebészeti felhasználásáról 1999-ben tartotta meg első előadását. Ő tesztelte pont 20 évvel ezelőtt Budapesten világelsőként azt a szemészeti lézert, melyet Mourou munkássága nyomán a magyar tanítványa, Juhász Tibor fejlesztett ki. Az általa alkalmazott, és a Szegedi Tudományegyetemen is oktatott módszerrel mindezidáig 19 millió korrekciós szemműtétet végeztek el, és 5 millió szürkehályog-műtétet hajtottak végre.

A teljes cikkért kattintson ide…

 

Lézerkés és “hullámlovas elektronok” 

A Nobel-díjas fizikus emlélkeztetett a szegedi – az előadóteremben is jelen lévő – dr. Ratkay Imola szemészorvos húsz éve tartotta első előadását a lézer sebészeti alkalmazásáról. Az 1998-as stokholmi prezentáció, illetve a femtoszekundumos lézerrel végzett beavatkozások hatását érzékelteti, hogy eddig 19 millió korrekciós szemműtétet végeztek el a szaruhártyán, 5 millió szürkehályog műtéttel javították embertársaink életminőségét.

A lézerrel máig gyógyít dr. Ratkay Imola szemész, aki e módszert oktatja is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

A teljes cikkért kattintson ide…